Tannhelseteam Mellingen | Implantater
170
page-template-default,page,page-id-170,page-child,parent-pageid-241,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.5,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Implantater

Et implantat er en tannerstatning aget av titan. Titan er et biokompatibelt grunnstoff som lett integrerer i kjevebenet og erstatter tannrotens funksjon. Til implantater kan man feste forskjellige tannerstatninger, som for eksempel kroner, broer eller proteser.

Om det er tilstrekkelig med kjeveben av god kvalitet, kan i hovedsak alle som har en normalt god allmennhelse få tannimplantater med god prognose. Det finnes enkelte risikogrupper, blant annet røykere, diabetikere og ekstreme tanngnissere. Hos disse gruppene er det større risiko for komplikasjoner.

Under følger en kort beskrivelse av implantatbehandling.

Innsetting av implantat
Med en nøyaktig operasjonsteknikk plasserer tannlegen titanimplantatet eller fiksturen, som det heter på fagspråket, i kjevebenet. Operasjonen tar vanligvis mellom èn og to timer og er smertefri.

Tilhelingsperioden
I overkjeven vil det ta ca 6 måneder før implantatet er integrert i kjevebenet, mens det i underkjevens kraftigere ben ofte bare tar 3 måneder.

Når benet har vokst rundt implantatet sitter den fast og vi har en ny tannrot. Avhengig av hvilken teknikk tannlegen har brukt, festes nå krone, bro eller protese direkte på implantatet eller på en forlengelse kalt distanse, som er festet til implantatet.

Det protetiske arbeidet
Arbeidet innledes med at det tas et avtykk i munnen. Deretter følger ytterligere 1-6 besøk. I løpet av disse besøkene bestemmer pasienten og tannlegen utseende og form på tannen eller tennene som skal settes inn.

Vedlikehold
Tannimplantater har en god langtidsprognose. For at resultatet skal bli best mulig på sikt, er det viktig at du følger de planer for etterkontroll tannlegen setter opp for deg. Røyking reduserer prognosen for tannimplantater. Vi oppfordrer pasienter til å slutte å røyke før behandlingen starter slik at risikoen for komplikasjoner blir minst mulig.