Tannhelseteam Mellingen | Kosmetisk tannbehandling
123
page-template-default,page,page-id-123,page-child,parent-pageid-241,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.5,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Kosmetisk tannbehandling

Tenner er viktig! I tillegg til at de skal være funksjonelle, ser vi at flere og flere pasienter har et ønske om å forbedre eller endre utseendet på tennene sine.

Ikke alle er født med tenner og tannstilling som tilfredsstiller vår tids oppfatning av hva et pent smil er. For mange handler kosmetisk tannbehandling om økt selvtillit og velvære. Feil kan korrigeres, tenner kan settes inn og farger kan forandres.

Tannhelseteam Mellingen tilbyr det siste innen kosmetisk tannbehandling:

Bleking av tenner

Bleking av tenner har blitt mer og mer vanlig blant folk flest. Mange av oss er gjerne fornøyde med tennenes utseende, men ønsker seg et hvitere smil. Da kan tannbleking være et riktig alternativ. Forskning og utvikling av ny teknologi, nytt utstyr og nye materialer, viser at bleking av tenner ikke er skadelig om det utføres på en skånsom måte og under veiledning og kontroll av tannlege eller tannpleier.

Bleking av friske tenner gjøres gjennom vitalbleking, det vil si bleking utenfra.

Ved hjemmebleking tar vi avtrykk av over- og/eller underkjeve og får laget en blekeskinne tilpasset pasientens tenner. Denne skinnen fylles med blekegelê, som pasienten får med seg hjem, og brukes et gitt antall timer pr døgn i en til to uker, avhengig av ønsket oppnådd resultat.

Ved misfarginger som skyldes sykdom i nervekanalen, for eksempel misfarging etter rotfylling, må denne renses godt ut og et blekemiddel legges i kanalen en tid. Denne prosessen utføres av en tannlege.

Bleking av friske tenner gjøres gjennom vitalbleking, det vil si bleking utenfra.

Forut for en tannbleking vil vi alltid foreta en vurdering om pasientens tenner er egnet til bleking, da det for eksempel viser seg at brune og gule misfarginger lettere lar seg bleke, mens grå eller gråblå misfarginger er vanskeligere og påvirke. I tillegg forutsettes at eventuelle hull i tennene må behandles, et friskt tannkjøtt og generell god tannhelse. Personer under 18 år, gravide og ammende frarådes å bleke tennene. For et best mulig resultat anbefaler vi at pasientene får fjernet overflatemisfarginger fra kaffe, te, røyk etc hos en tannpleier før bleking igangsettes.

Vi ønsker å gi deg det hvite smilet du alltid har drømt om!

Vi bruker tannblekingssystem fra White Dental Beauty og Opalescence.

Ved misfarginger som skyldes sykdom i nervekanalen, for eksempel misfarging etter rotfylling, må denne renses godt ut og et blekemiddel legges i kanalen en tid. Denne prosessen utføres av en tannlege.

Fjerning av belegg og misfarging

Misfarging på tennene skyldes gjerne fargestoffer fra utstrakt bruk av for eksempel tobakk, te, kaffe, røyk og vin. Denne misfargingen kan ofte fjernes sammen med belegg og tannstein. Våre tannpleiere tar seg av en slik behandling. Belegg og tannstein fjernes først, og til slutt saltblåses misfarging bort ved bruk av Air-Flow.

Misfargede fyllinger

Tannfargede fyllinger kan misfarges over tid på samme måte som naturlige tenner ved at de tar opp fargestoffer fra mat, drikke og røyk. Spesielt eldre tannfargede fyllinger har lett for å ta til seg fargestoffer. Selv om fyllingene ofte er helt funksjonelle og kan fungere godt i flere år, opplever mange likevel fyllingene som sjenerende på grunn av misfargingen. Da kan disse skiftes med godt resultat. Det samme gjelder også for eldre amalgamfyllinger.

Skallfasetter

Skallfasetter er tynne skjellformede porselenserstatninger som limes på for å restaurere tannens form og farge. Skallfasetter brukes hovedsakelig på fortenner og brukes blant annet i tilfeller der pasienten ønsker å tette mellomrom mellom tennene. Porselenfasetter er svært naturtro, og det er nesten umulig å se at de ikke er ekte. Det er ofte tilstrekkelig å slipe helt minimalt på forsiden av tennene slik at tennene skades så lite som mulig.

Skallfasetter fremstilles av en tanntekniker etter avtrykk gjort hos oss.

Vi forsøker og ønsker at våre pasienter skal bli møtt med åpenhet og innsikt rundt deres behov for kosmetisk tannbehandling når de oppsøker oss for råd og veiledning, og i samråd med pasienten selv vil vi komme frem til hvordan videre behandling skal foregå.