Tannhelseteam Mellingen | Tannproteser
132
page-template-default,page,page-id-132,page-child,parent-pageid-241,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-4.5,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Tannproteser

Proteser er avtakbare tannerstatninger, eller det vi på folkemunne kaller gebiss, et godt alternativ der andre løsninger ikke er aktuelle.

Helproteser
I en tannløs kjeve bruker vi en helprotese. Fordelen med en protese er at de er relativt rimelige og raske å fremstille. Siden en protese er avtakbar, vil de kunne føles løse og vil kreve en periode med tilvenning. En annen ulempe er at en protese kan redusere smaksinntrykk. Protesebrukere må være nøye med renholdet, og regelmessige besøk hos tannlegen er nødvendig for å kontrollere tilpasningen av protesen. I motsatt tilfelle kan det føre til infeksjoner og irritasjoner i underliggende slimhinner.

Alternativet til helproteser er implantater for å få feste til en bro.

Delproteser
En delprotese kan på lik linje med en bro erstatte manglende tenner i en kjeve. Men i motsetning til en bro, er delproteser avtagbare og løse. Det vil ofte være synlige metallklemmer på festetennene, noe som for mange vil oppleves som en ulempe. På den annen side slipper man å slipe til de samme festetennene som ved en brobehandling, samt at en delprotese er en billigere behandling enn en bro.

Alternativet til en delprotese er som nevnt en bro eller ett eller flere implantater.